48,2479 %0.19
55,9214 %-0.50
6.919,23 %-2.86
77.827,60 %-3.08
Amasya
Parçalı bulutlu
26°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Merzifon Bilgi Gazetesi EĞİTİM Amasya MEM’e 430 Bin Avro Müjde

Amasya MEM’e 430 Bin Avro Müjde

Amasya MEM, Erasmus+ akreditasyonu kapsamında 430 bin 230 avro hibe almaya hak kazandı. Detaylar haberimizde...

Haberleri
Amasya MEM’e 430 Bin Avro Müjde

Amasya İl Millî Eğitim Müdürlüğü, 2026-2027 eğitim öğretim yılı Erasmus+ akreditasyon faaliyetleri kapsamında toplam 430 bin 230 avro hibe desteği almaya hak kazandı. Sağlanan kaynakla okul eğitimi ve mesleki eğitim alanlarında uluslararası hareketlilik faaliyetlerinin desteklenmesi hedefleniyor.

Amasya İl Millî Eğitim Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, Erasmus+ akreditasyon çalışmaları kapsamında elde edilen hibenin eğitim camiası ve Amasya için hayırlı olması temennisinde bulunuldu.

Hibe desteğinin 181 bin 454 avrosu okul eğitimi, 248 bin 776 avrosu ise mesleki eğitim faaliyetleri için kullanılacak. Böylece Amasya’daki eğitim kurumlarının uluslararası projelerde daha etkin rol alması ve öğrenci-öğretmen hareketliliğinin artırılması amaçlanıyor.

Okul Eğitimine 181 Bin Avro Destek

Erasmus+ programı çerçevesinde okul eğitimi alanına ayrılan 181 bin 454 avroluk hibe, öğretmenlerin mesleki gelişim süreçlerine, öğrencilerin farklı ülkelerdeki eğitim uygulamalarını tanımalarına ve okullar arası iş birliklerinin geliştirilmesine katkı sağlayacak.

Uluslararası deneyim, yabancı dil becerileri, kültürel etkileşim ve yenilikçi eğitim yöntemleri açısından önem taşıyan programların, Amasya’daki öğrenci ve öğretmenlere yeni fırsatlar sunması bekleniyor.

Erasmus+ faaliyetleriyle eğitimcilerin farklı ülkelerdeki iyi uygulamaları yerinde görmesi, edinilen bilgi ve deneyimlerin ise Amasya’daki okullara aktarılması hedefleniyor.

Mesleki Eğitime 248 Bin Avroluk Hibe

Mesleki eğitim alanında kullanılacak 248 bin 776 avroluk hibenin ise öğrencilerin mesleki yeterliliklerini güçlendirmesine, sektör beklentilerini tanımasına ve uluslararası iş deneyimi kazanmasına destek olması planlanıyor.

Meslek lisesi öğrencileri ve mesleki eğitim alanında görev yapan öğretmenler için önemli imkânlar sunması beklenen proje faaliyetleriyle, çağın ihtiyaçlarına uygun nitelikli insan kaynağı yetiştirilmesine katkı sağlanacak.

Mesleki eğitimde uluslararası hareketlilik fırsatlarının, öğrencilerin kariyer planlamalarına ve istihdam edilebilirliklerine olumlu yansıması hedefleniyor.

Amasya Eğitimine Uluslararası Katkı

Toplam 430 bin 230 avroluk Erasmus+ hibe desteği, Amasya’nın eğitim alanındaki uluslararası proje kapasitesini güçlendiren önemli bir gelişme olarak değerlendiriliyor.

Amasya İl Millî Eğitim Müdürlüğü’nün yürüteceği akreditasyon faaliyetleri kapsamında öğrenci, öğretmen ve eğitim kurumlarının Avrupa’daki proje ortaklarıyla iş birliği yapması; bilgi, deneyim ve kültürel paylaşımın artırılması bekleniyor.

KAYNAK: Amasya İl Milli Eğitim Müdürlüğü
Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız