reklam
reklam
38,7131 %-0.15
43,5631 %0.44
3.948,68 % -0,31
101.657,76 %-1.861
AMASYA
00:00:00
İkindi vaktine kalan
Amasya
Parçalı az bulutlu
14°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Ara
Merzifon Bilgi Gazetesi EĞİTİM Amasya Edebiyat Akademisi'nde “Türk Klasiklerini Yeniden Okumak” Söyleşisi Büyük İlgi Gördü

Amasya Edebiyat Akademisi'nde “Türk Klasiklerini Yeniden Okumak” Söyleşisi Büyük İlgi Gördü

Amasya Edebiyat Akademisi’nde düzenlenen söyleşide Doç. Dr. Burak Armağan, Türk klasiklerini modern bakışla yeniden yorumladı, edebiyatseverleri etkiledi.

Haberleri

Amasya Edebiyat Akademisi, kültürel derinliği ve entelektüel birikimiyle dikkat çeken bir etkinliğe daha ev sahipliği yaptı. “Türk Klasiklerini Yeniden Okumak” başlıklı söyleşide, Doç. Dr. Burak Armağan, Türk edebiyatının geçmişten günümüze uzanan serüvenine dair kapsamlı bir değerlendirme sundu.
Amasya İl Millî Eğitim Müdürlüğü koordinasyonunda düzenlenen etkinliğe; İl Millî Eğitim Müdürü Mehmet Ali Katipoğlu, Müdür Yardımcısı Bilal Baysal, şube müdürleri, öğretmenler ve çok sayıda eğitim yöneticisi katıldı.
Programda konuşan Doç. Dr. Burak Armağan, Tanzimat’tan Cumhuriyet’e uzanan edebî birikimin, sadece estetik değil, aynı zamanda medeniyet inşasıyla ilişkili derinlikli bir sürecin yansıması olduğuna dikkat çekti. Servet-i Fünun’dan Fecr-i Ati’ye, Millî Edebiyat’tan Yeni Türk Edebiyatı’na kadar uzanan dönemsel dönüşümleri ele alan Armağan, klasik metinlerin günümüz perspektifinden nasıl okunabileceğine dair dikkat çekici örnekler sundu.
Söyleşide, edebî metinlerin yalnızca tarihî bağlamları içinde değil; aynı zamanda çağdaş düşünce ve estetik anlayışla birlikte okunmasının gerekliliği vurgulandı. Doç. Dr. Armağan, bireyin ve toplumun modernleşme sürecindeki değişimlerinin, dile ve edebî anlatıma nasıl yansıdığını da katılımcılarla paylaştı.
Etkinliğin sonunda konuşan İl Millî Eğitim Müdürü Mehmet Ali Katipoğlu, öğretmenlerin mesleki ve düşünsel gelişimine katkı sağlayan bu tür programların önemine dikkat çekerek şunları söyledi:
“Edebiyat, bireyin iç dünyasını zenginleştirirken, toplumu anlama ve yorumlama becerisi de kazandırır. Bu bağlamda Edebiyat Akademisi gibi etkinliklerle öğretmenlerimizin hem edebî hem de düşünsel donanımlarını artırmayı hedefliyoruz. Sayın Doç. Dr. Burak Armağan’a katkıları için teşekkür ediyorum.”
Edebiyat Akademisi, bundan sonraki etkinliklerinde de farklı alanlarda derinlikli söyleşilerle edebiyatseverleri buluşturmaya devam edecek.

KAYNAK: Nedime Soku
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *