Merzifon Ziraat Odası Başkanı Erkan Aktaş, 31 Aralık 2024 tarihinde başvurusu sona erecek olan Çiftçi Kayıt Sistemi hakkında çiftçilerin taleplerini değerlendirdi. Başkan Erkan Aktaş ayrıca yoğunluk yaşanmaması adına Merzifon Ziraat Odası’nın Cumartesi ve Pazar günü çiftçiye hizmet vermek için açık olacağını da söyledi.
“1 Eylül 2024 tarihinde başlayan 2024-2025 tarımsal üretim dönemi Çiftçi Kayıt Sistemi (ÇKS) başvuruları 31 Aralık 2024 tarihinde sona eriyor” hatırlatması yapan Merzifon Ziraat Odası Başkanı Erkan Aktaş açıklamasını şöyle sürdürdü;
“Ziraat Odamızda aktif olan, arazi beyanında ve ek belgelerinde değişiklik olmayan çiftçilerimiz ÇKS başvurularını e-devlet üzerinden yapabiliyor. Ancak üretim yaptığı arazi beyanı ve ek belgelerinde değişiklik olan çiftçilerimizin ÇKS Yönetmeliği gereği Ziraat Odasından alacakları ‘Çiftçi Belgesi’ ve istenen diğer belgelerle Tarım ve Orman İl/İlçe Müdürlüklerine şahsen başvuru yapmaları gerekiyor.
18 Kasım 2023 tarihli Resmi Gazetede yayınlanan ÇKS Yönetmeliği değişikliğiyle kayıt şartları düzenlenerek, miras ve intikal sorunları nedeniyle tarım yapılamayan arazilerin işlenerek kayıt altına alınmasının önü açıldı. Bu değişiklikle ÇKS kayıtlılığı arttı.
2025 yılı ÇKS başvurularının bitmesine kısa bir süre kaldığı için bugünlerde yoğunluk daha da arttı. 2024 yılı sonuna kadar ÇKS işlemlerinin bitmesi için Ziraat Odamız da büyük gayretle çalışmalarını sürdürüyor.
1 Eylül’de başlayan ve 31 Aralık 2024’te sona erecek olan ÇKS kayıtlarını son günlere kalmadan yaptırmak, yaşanabilecek sorunların önlenmesi bakımından büyük önem arz ediyor.”
GÜNDEM
Yayınlanma: 27 Aralık 2024 - 16:42
Dikkat: ÇKS İçin Son Günler!
GÜNDEM
27 Aralık 2024 - 16:42
İlginizi Çekebilir