18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi'nin 109. yılı dolayısıyla Merzifon'da ilk tören, Hava Şehitliği'nde gerçekleştirildi.
18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi programı sırasıyla Merzifon Kaymakamlığı, Garnizon Komutanlığı, Belediye Başkanlığı ile Şehit Aileleri Derneği çelenklerinin şehitlik anıtına sunulmasıyla başladı. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından saygı atışı yapıldı. Günün anlam ve önemini belirten konuşmaları Hava Piyade Üsteğmen Hasan Kaya ile Şehit Aileleri ve Harp Malulü Gaziler Derneği Başkanı Erol Cuma yaptı. Kur'an-ı Kerim tilaveti sonrasında Merzifon İlçe Müftüsü Sebahattin Kesti dua etti. Hava Şehitliği’nde yatan şehitlerin mezarlarına, karanfil bırakarak dua eden Protokol Üyeleri şehit yakınları ile yakından ilgilendiler. Program şehitlik defterinin imzalanması ile sona erdi.
Merzifon Hava Şehitliği’nde düzenlenen anma programına Merzifon Kaymakamı Ali Güldoğan, Adalet ve Kalkınma Partisi Amasya Milletvekili Hasan Çilez, 5. Ana Jet Üs Komutanı Hava Pilot Tuğgeneral Mete Kuş, Belediye Başkanı Alp Kargı, Cumhuriyet Başsavcısı Mevlüt Furkan Akkaya, Siyasi Parti Temsilcileri, kamu kurum ve kuruluş amirleri, gaziler, şehit aileleri ve askeri erkan katıldı.
GÜNDEM
Yayınlanma: 18 Mart 2024 - 14:34
Çanakkale Şehitleri, Hava Şehitliği'nde Törenle Anıldı
GÜNDEM
18 Mart 2024 - 14:34
İlginizi Çekebilir