AK Parti Amasya Merkez ilçe Başkanı Av. Galip Uzun; "Bayrak değişir ama hizmet aşkı, çalışma şevki ve parti sevgisi asla bitmez" dedi.
AK Parti Amasya Merkez ilçe Başkanı Av. Galip Uzun, görevine açıklamasıyla veda etti. Görevine veda eden Başkan Uzun; "AK Parti’de teşkilat içi değişimler ve yenilenmeler partimizin dinamizminin bir göstergesidir. Biz bu tür yenilenmeleri her zaman bir bayrak değişimi olarak değerlendirdik, değerlendiriyoruz. Zira AK Parti daima kendisiyle yarışan ve her dönem yenilenen kadroları ile tamamen başarıya odaklanan bir siyasi harekettir. Bu çerçevede yaptığımız istişareler sonucunda birlikte yol yürüdüğümüz, içimizden, bizden biri dava arkadaşımız Emre Altınörgü ile yola devam edeceğiz. Durmak Yok. Yola Devam" ifadelerini kullandı.
AK Parti Amasya Merkez ilçe Başkanı Av. Galip Uzun açıklamasına şu şekilde devam etti; "Cumhurbaşkanımız ve AK Parti Genel Başkanımız Recep Tayyip Erdoğan liderliğindeki AK Parti hükümetleri ve kadroları ile bu ülkenin gerçek sahibi milletimizle birlikte ülkemizin geçmişinden bugününe, oradan geleceğine uzanan bir hikaye yazdık. Yaptığımız her işte, attığımız her adımda, tarihimize ve milletimize duyduğumuz sevgiyle ülkemize bir aşk mektubu yazdık. Gönlümüzdeki istiklal tutkusuyla aklımızdaki istikbal hedefleriyle hiçbir köken, inanç, meşrep ayrımı yapmaksızın, her ferdiyle milletimize bir aşk mektubu yazdık. Okurken kimi zaman gözleri dolacak, kimi zaman yüzleri gülecek, hayallerine ilham, hedeflerine istikamet olacak gençlerimize bir aşk mektubu yazdık. Bu mektubu ilmik ilmik dokurken yazılabilecek ne kadar güzel şey varsa bize az geldi. Onun için kalpten kalbe görünmeyen köprüler kurduk. Her türlü farklılığın ötesine geçerek, her bir insanımızı bağrına basan sevgi köprüleri kurduk. Ülkemiz sınırlarını aşıp tüm dünyayı kucaklayan vicdan köprüleri kurduk. Şimdi de Türkiye Yüzyıl'ında, engellerin aşıldığı, tohumların yeşerdiği, hayallerin gerçekliğe dönüştüğü, gerçeklerden geleceğe doğru adım attığımız o tarihi yüzyılındayız. Türkiye Yüzyılı, çocuklarımızın, gençlerimizin, kadınlarımızın, yani yazdığımız aşk mektubunun muhatabı tüm milletimizin yüzyılı olacaktır. AK Parti Milletin Bağrından Çıkmış, Gücünü Milletten Alan Bir Partidir. AK Parti milletimiz tarafından kurulan, milletimizin bizatihi kendisinin partisidir. Parti icraatının da fikriyatının da merkezinde de çerçevesinde de milletimiz vardır. Ülkemizin bugüne kadar ki kazanımlarını korumak kadar kendimizin ve evlatlarımızın geleceği için bu mücadeleyi başarıyla sürdürmek boynumuzun borcudur. AK Parti demokrattır, bunun için millî iradeyi, sandığı, milletin tercihlerini hep en üstte tutmuştur. AK Parti Cumhuriyetçidir. Bunun için bir kişiye, zümreye, hizbe, milletimizin değerlerini istismar eden örgütlere değil, sadece ve sadece millete dayanmış millete teslim olmuştur. AK Parti millîdir, yerlidir. Bunun için attığı adımlarda, yaptığı icraatlarda şu veya bu gücün, şu veya bu ülkenin değil, sadece milletin ne dediğine, halkın ne istediğine bakmıştır. AK Parti kucaklayıcıdır. Ülkemizin bütünlüğüne ve milletimizin birliğine husumet göstermeyen, bu toprakların tüm değerleriyle yaşamanın kıymetini bilen kardeşlerimizin birliğidir. Bunun için her fırsatta hedefimiz 85 milyon vatandaşımızın gönlünü kazanmaktır. AK Parti aynı zamanda tüm mazlumların ve mağdurların hamisidir. Bunun için hükümetlerimiz döneminde dünyanın neresinde gözü yaşlı, gönlü kırık, eziyet çeken, zulme uğrayan mazlum varsa hepsine el uzattı. AK Parti elbette aynı zamanda muhafazakârdır. Bu milletin kadim değerlerini muhafazayı görev bilendir. Milletimizin tarihine, kültürüne, değerlerine saldırılmasına, düşmanlık edilmesine, tahribine karşı çıkmış, bu değerlere sımsıkı sahip çıkmıştır.
Mehmet Akif'in korkma! Düsturuyla AK Parti Genel Başkanımız ve Cumhurbaşkanımız sayın Recep Tayyip Erdoğan tüm ezberleri bozmuş, geleneğine saygı ile inanç ile geleceğine sahip çıkmak için bu yoldadır. Cesur, ileri, kapsamlı, etkili değişimler Cumhurbaşkanımızın liderliğindeki AK Parti hükümetleri döneminde gerçekleşmektedir. Hak ve özgürlükler konusunda önemli adımlar AK Parti döneminde atılmıştır. Söz değil öz, icraat, başarı ve yapay ithal olan değil milli ve gerçek olan gündemimizdedir.
AK Parti, umutsuzluğun, belirsizliğin ve yasakların adeta karabasan gibi çöktüğü Türkiye'ye tıpkı bir güneş gibi doğmuş, umudun adı olmuştur. Türkiye siyasetinde birliktelik, kardeşlik ve vefanın temsilcisi olarak varlığını güçlü şekilde sürdürmekte. Bu vefa, yalnızca ilk akla geldiğindeki gibi insanın insana gösterdiği vefa değildir. Bu vefa aynı zamanda, tarihimize, ülkemize, doğamıza, milletimize ve değerlerimize karşı gösterdiğimiz vefadır. "Anadolu ihtilali" manşetiyle tarihe geçen bir süreçte, ülkede çok büyük bir zihniyet devrimini de gerçekleştirmenin haklı gururunu yaşadık. Genel Başkanımız ve Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın ifade ettiği gibi ‘AK Parti'nin en büyük başarısı, şu veya bu partinin değil, vesayet ve zulüm zihniyetinin iktidarını yıkmış olmasıdır.’ Biz milletimize efendi olmaya değil hizmetkar olmaya geldik. Milli üretimi, başta savunma sanayii olmak üzere her alanda gerçeğe dönüştüren kadro Genel Başkanımız ve Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan önderliğindeki AK Parti kadrolarıdır. Bizlere bu şerefi bahşeden Rabbimize hamdediyoruz. Millete yola çıkarken ne dedik; 'Söz değil karar da sizin' dedik, yola öyle çıktık. Hiçbir zaman, bu söylediğimiz, meydanlarda yankı bulan bir slogan olarak kalmadı, hayat felsefemiz oldu, yürüyüşümüzü şekillendirdi ve icraatımıza renk verdi. Milletin hukukunu koruyan kadrolar, millet ne diyorsa, onu siyasetinin merkezine yerleştirdiler. Bizim siyasetimizin merkezinde millet vardı. Millet merkezli siyaset tavrımız var. Hiçbir zaman popülizm bizim siyaset tavrımız olmadı. Yapamayacağımız hiçbir vaadimiz yok. Gerçekçi bir politika izliyoruz. AK Parti demek, Türkiye’yi değiştiren, dönüştüren parti demektir. AK Parti demek, Türkiye’nin her alanda değişimini ve dönüşümünü yapacak nitelikte bugüne taşıyan marka demektir. AK Parti, bir parti adı değil büyümenin adıdır. Değerli dava arkadaşlarım, unutmayalım ki, yolumuz uzun, yükümüz ağır, işimiz çetindir. Kaybedecek bir dakikamız, heba edecek bir saniyemiz bile yoktur. Devler gibi eserler bırakmak için karıncalar gibi çalışmaya mecburuz. Sadece aziz milletimizin değil, bütün mazlum ve mağdur milletlerin mesuliyeti omuzlarımızdadır. AK Parti’mizde zaman zaman bir bayrak değişimi, bayrak yarışı vardır. Bayrak değişir ama hizmet aşkı, çalışma şevki ve parti sevgisi asla bitmez. Bu duygu ve düşünceler ile, bir kez daha AK Parti Amasya Merkez ilçe kongresinin partimiz, şehrimiz ve hemşehrilerimiz için hayırlara vesile olmasını Cenab-ı Allah’tan niyaz ediyorum. Yeni seçilecek olan dava arkadaşlarımızın rotasında millet, gayelerinde hizmet, siyasetlerinde gönülleri kazanma ve gönülleri fethetmelerini diliyorum. Sizleri en kalbi duygularım ile selamlıyor, Allah’a emanet ediyorum."
SİYASET
Yayınlanma: 09 Aralık 2024 - 15:45
Başkan Uzun; "AK Parti Gücünü Milletten Alan Bir Partidir"
SİYASET
09 Aralık 2024 - 15:45
İlginizi Çekebilir