47,7590 %0.06
55,1696 %0.05
6.788,85 %1.26
63.457,47 %-0.49
Amasya
Açık
29°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Merzifon Bilgi Gazetesi ASAYİŞ Merzifon’da Bakımevinde Kalan 32 Yaşındaki Otizmli Vatandaş Hayatını Kaybetti

Merzifon’da Bakımevinde Kalan 32 Yaşındaki Otizmli Vatandaş Hayatını Kaybetti

Merzifon’da Bakımevinde Kalan 32 Yaşındaki Otizmli Vatandaş Hayatını Kaybetti

Amasya’nın Merzifon ilçesinde özel bir engelli bakım merkezinde hizmet alan 32 yaşındaki otizmli Sinan Gündoğdu’nun geçirdiği nöbet sonrası kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetmesi üzerine adli ve idari inceleme başlatıldı.

Edinilen bilgilere göre, Merzifon’da yaklaşık bir yıldır Özel Merzifon Tekin Engelli Bakım Merkezi’nde hizmet alan Sinan Gündoğdu, 11 Ağustos 2026 tarihinde rahatsızlandı. Geçirdiği nöbetin ardından merkezdeki sağlık personeli tarafından ilk müdahalesi yapılan Gündoğdu için 112 Acil Sağlık ekiplerine haber verildi.

Sağlık ekipleri tarafından hastaneye sevk edilen 32 yaşındaki Gündoğdu, yapılan tüm müdahalelere rağmen aynı gece hayatını kaybetti.

Merzifon Kaymakamlığı'ndan Açıklama

Yaşanan ölümün ardından Merzifon Kaymakamlığı tarafından kamuoyuna açıklama yapıldı. Açıklamada olayın tüm yönleriyle aydınlatılması amacıyla hem idari hem de adli inceleme sürecinin başlatıldığı bildirildi.

Kaymakamlık açıklamasında, Gündoğdu’nun geçirdiği nöbet sonrasında sağlık personeli ve 112 Acil Sağlık ekiplerinin müdahalelerine rağmen kurtarılamadığı belirtildi.

Kamera Kayıtları ve Belgeler İncelenecek

Olayın tüm yönleriyle araştırılması amacıyla Amasya Valiliği tarafından idari inceleme başlatıldığı, olayla ilgili bilgi ve belgeler ile kamera kayıtlarının temin edildiği açıklandı.

Ayrıca Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’ndan müfettiş görevlendirilmesinin talep edildiği bildirildi. Müfettiş incelemesiyle birlikte bakım merkezindeki süreçlerin ve olayın meydana geliş şeklinin ayrıntılı olarak değerlendirilmesi bekleniyor.

Başsavcılık da İnceleme Başlattı

İdari sürecin yanı sıra Merzifon Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından da adli inceleme başlatıldı. Başsavcılık tarafından talep edilen bilgi, belge ve kayıtların ilgili adli mercilere iletildiği kaydedildi.

Merzifon Kaymakamlığı açıklamasında, “Merhum vatandaşımıza Allah’tan rahmet, ailesine başsağlığı ve sabır temenni ediyor, adli ve idari inceleme sürecinin devam ettiğini halkımızın bilgisine sunuyoruz” ifadelerine yer verdi.

Olayın kesin nedeninin ve varsa herhangi bir ihmal bulunup bulunmadığının yürütülen adli ve idari incelemelerin sonucunda netlik kazanması bekleniyor.

Muhabir: Demet SAĞAN
Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız