Karabük’ün Eflani ilçesinde yağışlı havada gerçekleştirilen hatalı sollama, iki aracın kafa kafaya çarpışmasına ramak kala sona erdi. Sürücülerin son anda yaptığı manevralar olası kazayı önlerken, yaşananlar minibüsün araç içi kamerasına yansıdı.
Hatalı Sollama Korkuttu
Olay, Karabük-Eflani kara yolunun Kırıklar mevkiinde meydana geldi. Eflani yönüne ilerleyen minibüsün sürücüsü, virajı döndüğü sırada karşı şeritte sollama yapan hafif ticari araçla karşı karşıya kaldı.
Edinilen bilgilere göre hafif ticari aracın sürücüsü, önünde seyreden çekiciyi sollamak için karşı şeride geçti. Bu sırada virajdan çıkan minibüsle karşılaşan sürücüler, çarpışmayı önlemek için son anda manevra yaptı.
Her iki aracın da birbirinden kaçmasıyla kafa kafaya çarpışma önlenirken, tehlikenin boyutu araç kamerası görüntülerine yansıdı.
Safranbolu’da Ters Yön Tehlikesi
Karabük’te kameralara yansıyan bir diğer tehlikeli olay ise Safranbolu ilçesinde yaşandı. Adnan Menderes Bulvarı üzerindeki Emek Mahallesi Kavşağı’na ters yönden giren bir minibüs, diğer sürücülere zor anlar yaşattı.
Karabük yönünden gelerek kavşağa giriş yapan bir otomobilin sürücüsü, karşısında ters yönden ilerleyen minibüsü görünce şaşkınlık yaşadı.
Minibüs sürücüsü, kavşakta ters yönde ilerlemeyi sürdürerek yoluna devam etti. Otomobil ile minibüsün karşı karşıya geldiği anlar da otomobilin araç içi kamerası tarafından kaydedildi.
Karabük’ün Eflani ve Safranbolu ilçelerinde yaşanan iki ayrı trafik tehlikesinde herhangi bir çarpışma meydana gelmezken, görüntüler sürücülerin yaşadığı tehlikeli anları gözler önüne serdi.


